Bon viatge i bona ruta!

Hola a tots, benvinguts al meu blog!
Espero que aquest sigui un espai on pugueu seguir-me en els meus viatges, i que en un futur es converteixi en un espai d'aventures, de viatges, de ciència i de debat!

dijous, 10 de gener del 2013

Mèxic 2012, primeres setmanes (2ona Part)

Hola altre vegada aquesta setmana!

Avui continuaré amb la segona part d'aquesta entrada sobre les tres primeres setmanes per Mèxic2012.
Comencem doncs:

La festa de "Fin de año" de l'Institut d'Astronomia ja comença a esser un dels moments tradicionals de la meva estada per aquestes terres, de fet és el tercer any que hi participo directament, i, la veritat, cada cop ens surt millor!
La festa d'aquest any però va esser excepcional, a diferència dels altres anys, i degut a la bona acceptació que té entre els investigadors de l'IA, i, de fet, cada cop més bona, se'ns va donar un pressupost generós per tal de poder continuar la festa en una "Sala de festes/Restaurant". I a què es deu aquesta bona acceptació? Dons molt senzill, a que és un acte que permet distreure's del dia a dia de l'Institut i refer o eixamplar llaços entre els investigadors, estudiants, tècnics i gent d'administració i serveis.

En resum la festa va constar de:
-Concert musical
-Col·loqui de broma (aquesta és la part més tradicional de la festa)
-Dinar (amb concert de cantautor)
-Demostració de ball (salsa)
-Concurs de ball (també ja tradicional, amb músiques de tot tipus i parelles fetes per nosaltres)
-Ball amb música en directe
-Sorteig de regals per tots els membres de l'Institut
-Més ball, parlament del director i fi de festa

No em posaré a valorar cadascun dels punts, simplement dir que va sortir tot molt bé i que la gent, i nosaltres (el comitè de festa) també ens ho vam passar molt i molt bé.
Tot i això sí que he de destacar una part de la festa, i és el col·loqui de broma. I per què l'he de destacar? Doncs perquè vam fer un vídeo que vam titular Big Bangnam Style (podeu veure el vídeo aquí) que ha triomfat a Mèxic i fins i tot hem sortit per les notícies de les televisions més importants del país! Qui ho havia de dir! Però és que realment va esser molt divertit (i si voleu una sorpresa, mireu fins al final! jeje).

La resta de la setmana va esser de rutina, el dimecres (el dimarts 11 va esser la festa), era festiu (la verge de Guadalupe) i per tant vaig estar tot sol a l'IA treballant, i en arribar al divendres, cap al cine a veure el Hobbit en 3D!! Una molt bona pel·lícula (però m'hi va sobrar el 3D)! Ara bé, també he de dir que és tota una experiència anar al cine amb la gent d'aquí, la veritat és que és molt diferent a com ho fem Catalunya. Aquí just abans de començar la gent compra totes les porqueries hagudes i per haver, se les posa a la motxilla i cap a dins a la sala, i durant les 3 hores que s'està dins el cine no sé si mengen o miren la pel·lícula, la veritat. Molt curiós jeje.



El cap de setmana..., doncs dissabte a treballar i diumenge a voltar per Coyoacán (mercat d'artesania i mercat de fruita i verdura) i pel Zócalo.

Sobre el Zócalo, diverses coses. La Alameda Central ha canviat completament, ara no hi ha cap venedor ambulant i la han arreglat moltíssim amb moltes fonts i bancs per seure, de cop sembla que et trobis a Europa... tot i que ha quedat molt bé també crec que ha perdut part d'aquella autenticitat que tan m'agradava!
Per altre costat, em vaig trobar una manifestació del col·lectiu 132, una versió del 15M espanyol, però amb una història molt més profunda lligada a governs "corruptes" de fa molts anys.
I finalment, el gran espectacle del Zócalo: a 25 graus i el Zócalo ple de pistes de neu per esquiar i anar amb moto de neu i de gel per patinar! Típic de cada any pel que em van dir, però per això no deixa de ser sorprenent!

I res, per acabar i com a curiositats, dir que tot i que ja sumo 7 mesos a Mèxic, encara se m'escapen algunes frases fetes i algunes coses de caire més cultural. Per exemple és millor no dir la frase "va a haber galletas", entre d'altres que he anat descobrint ...

I aquí acabo el resum de les meves primeres tres setmanes a Mèxic, en una setmana en que en principi ja són vacances i que estic pràcticament sol a l'IA, a punt per afrontar la fi del món d'aquest divendres, i per si no s'acaba el món ja tinc bitllet per passar el nadal al sud, a Tapachula on estan a 30 graus, amb la Núria i l'Esther (amigues de fa mooolts anys!), serà molt diferent a estar amb la família però segur que ens ho passarem molt bé!

Espero aviat poder fer també una entrada especial de nadal!

Així doncs, bon nadal i bones festes a tots! I durant aquestes dates assenyalades, continueu mirant les estrelles, que hi ha un estel de nadal que s'apropa i a mitjans de març ens delectarà amb la seva arribada!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada